BoomInk

algemene informatie

Je bent van plan een tatoeage te zetten. De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een tatoeage is een huid doorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloed overdraagbare ziektes. Daarnaast kunnen door een slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door je zelf als de tatoeëerder) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.

Onder de 16 jaar wordt een tattoo afgeraden! Bij twijfel wordt er om je legitimatie gevraagd! Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Voordat de tatoeage wordt aangebracht wordt de huid gedesinfecteerd en zo nodig geschoren. Dit gebeurt met een wegwerpscheermesje Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze telkens als hij/zij iets anders aanraakt dan de tattoo machine, een tissue of je huid.

Het verzorgen van de tatoeage

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de tatoeage met ongeveer een week tot anderhalf genezen (afhankelijk van de grootte). Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee over de verzorging van je nieuwe tattoo. Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan, niet te zonnebaden en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen!

Checklist

onze openingsuren

Kan ook vroeger of later in overleg

Dinsdag

12:00 – 18:00

Donderdag

12:00 – 18:00

Vrijdag

12:00 – 18:00

Zaterdag

12:00 – 18:00

Zondag

12:00 – 18:00

Maandag en woensdag: Gesloten

Laten we je idee bespreken

Op zoek naar een tattoo shop in Zandvoort? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we jouw idee samen kunnen bespreken!